RUNDVISNING

Til Forsiden

En sansemættet og unik rejse tilbage til Danmarks tidligste middelalder

Gå med ned under jorden på byens centrale torv og rejse næste 1000 år tilbage i tiden og oplev en helt unik og skjult perle fra Danmarks allertidligste middelalder.

En rundvisning i Sankt Laurentius kirkeruin og kirketårn byder på en sansemættet og helt særlig oplevelse, hvor du kan se og mærke resterne af den engang så pragtfulde Sankt Laurentius kirke opført i begyndelsen af 1100-tallet.

I det dunkle mørke under jorden kan du næsten mærke tilstedeværelsen af fortidens mennesker, mens vi bevæger vi os rundt langs den oprindelig kirkes grundrids og træder ind midt i kirkerummet med det enestående og oprindelige teglstensgulv. Undervejs fortælles den spændende historie om kirken, om helgen Sankt Laurentius, de unikke fund der er udstillet i ruinen og hvorfor en middelalderkirke i dag befinder sig under jorden.

Fra ruinens mørke fortsætter vi turen op ad det bevarede kirketårns smalle vindeltrappe. Helt op til tårnets top, hvorfra man kan nyde synet ud over byens tage. Undervejs fortælles historien om tårnet og du ser blandt andet de gamle fængselsceller, vægternes ”kontor” og den store kirkeklokke.

Varighed: 1 time. Max 9 pers.
Pris: 850 kr. + entré.

Kontakt booking på:

+45 51 70 70 71
Mandag-fredag kl. 9.00 – 15.00

Til top
X
Åbent i dag
d.30-1-2023
11.00-16.00